Citat

De flesta av våra uppdragsgivare återkommer regelbundet med sina skolklasser och tipsar ofta sina kollegor att ta sina klasser på besök till oss. Här är några av citat från lärare och elever:

Elev, Hersby gymnasium

”Innan besöket så hade jag inte så jättemycket tankar, men ändå några. Hur kommer det se ut? Hur kommer den som talar att framställa Islam efter allt som har hänt runt om i världen? Kommer vi få ställa några frågor?

Efter besöket var jag positivt överraskad. Det var en fin och annorlunda upplevelse, som jag tvivlar på att jag kommer vara med om igen. Lokalen var fin, enkel och lugn. Man försökte hålla rösten på en stabil nivå, rent utav en omedveten respekt. Jag tror inte att jag hade förväntat mig lokalen riktigt som den såg ut, men det var nog lika bra. Jag trodde att den skulle vara lite mer utsmyckad, lite mer ”religiös” och lite större. Men det var hemtrevligt med en känsla av säkerhet i luften.

Vår guide var hur bra som helst. Jag hade förväntat mig att han skulle försvara Islam mer, försvara allt negativt som religionen har fört med sig runt om i världen. Men han svarade väldigt neutralt och nyanserat. Ifrån allas perspektiv. Han engagerade sig i varje fråga, tänkte igenom och gav långa svar där han förklarade allt i detalj. Han talade både för sig själv och för hela religionen, men förklarade även vem det var han talade för. Jag fick ett helt nytt perspektiv på Islam, då jag gick in med en ganska negativ attityd emot islam. Jag tror att ganska många har en ganska negativ attityd emot religionen med tanke på allt man läser på nyheterna. Islam blir lätt sammankopplat med krigen, IS och fördomar. Men det är folk som inte riktigt är pålästa om vad själva religionen handlar om. Krigen och allt hemskt som har hänt på senaste tiden runt om i världen är inte Islam. Det är idioter som använder Islam som en ursäkt för att få sin egen vilja igenom. Jag lärde mig mycket nytt. Dels vad religionen handlar om, hur många olika muslimer det finns och att religionen är ganska missuppfattad. Jag tror även att den är särskilt missförstådd av folk som är ateister. Som jag själv är. Det är bra att få ett större perspektiv på något som man är ganska insnöad i.”

Lärare, S:t Martins gymnasium

”Tack än en gång för ett mycket givande studiebesök. Mina elever var mycket nöjda och hade en mer positiv bild av islam efter besöket. Vissa menade att det var det bästa studiebesöket de varit på någonsin och jag är benägen att hålla med. Jag kommer försöka komma tillbaka med alla mina klasser nästa år.”

Lärare, Östra Real

”Studiebesöken på Ayshamoskén har varit synnerligen givande genom att det varit ett öppet klimat för frågor om islam och religionsutövning i allmänhet i Sverige. Med det menar jag att kanske det motstånd som praktiserande muslimer drabbas av i Sverige också möter andra trosriktningar. Eleverna har varit mycket nöjda och muslimska elever har fått en bekräftelse som det är svårt att ge på något annat sätt. Vi återkommer gärna kommande år.”

Lärare, Engelska skolan

”Thank you very much for the wonderful talk you gave to my class regarding Islam. This was indeed one of the best class trips I have had with my class. You really had their attention and children listened and asked questions.”

Lärare, Tekniska gymnasiet

”Vad jag märkt på våra två besök är att eleverna fått en djupare insikt i vad islam står för och att efter besöket och undervisningen av mig har de blivit mer toleranta överlag vad gäller islam och andra religioner. Du berättar lättfattligt och det är inte så mycket krångel, dessutom så är de förberedda oftast genom kurslitteraturen och då får ihop sammanhang. De allra flesta klarar provet i islam bättre om de varit med på besöket. Vi återkommer nästa läsår. Tror vi har en kurs i religion då, i annat fall året därpå.”

Lärare, Gångsätra gymnasium

”Vill passa på och tacka för ett bra studiebesök. Eleverna fick skriva små reflektioner efteråt och de genomsyrades av att de upplevde hela besöket som mycket positivt. De tyckte också att de fått en djupare förståelse i islam. Varmt tack!”

Lärare, Kungsholmens gymnasium

”Ett stort tack för de jättefina genomgångar vi fått vara med på i er församling!”

Lärare, Värmdö gymnasium

”Jag tycker vi har fått ett fint välkomnande varje gång jag kommit med en klass på besök. Det är mycket bra att du berättar om hadithen eftersom vi ofta återkommer till kärnan i islam genom denna hadith i kursen.”

Lärare, Kärrtorps gymnasium

”Jag ska börja med att säga att senaste studiebesöket med dig var mycket lyckat, klassen var väldigt nöjd.”

Lärare, Jensen Education College

”Jag blev varmt rekommenderad att höra av mig till dig av min kollega.”

Lärare, Thorildsplans gymnasium

”Jag vill börja med att tacka för ett givande och inspirerande studiebesök hos er i slutet av förra terminen!”

Lärare, Kärrtorp gymnasium

”Bra och uppskattat besök.”